סדרת וובינרים משותפת לארגונים בזכות, צ'יימס ישראל ומסל"ן נגב
חלק א' :
נשים בקהילה: עצמאות ביומיום ובבחירות מיניות
יום ב', 11.3.24, 20:00-21:30 מפגש זום LIVE
21%
מכלל הנשים בישראל, בגילאי 20 פלוס- הן נשים עם מוגבלות*
45%
מהנשים עם מוגבלות סבורות שהן מתמודדות עם סטיגמות ביחס למיניות וזוגיות**
פי שניים
נשים עם מוגבלות חשופות לאלימות, כולל אלימות מינית, פי שניים יותר מנשים ללא מוגבלות***
*מבוסס על אנשים עם מוגבלות בישראל 2022 – דוח מכון ברוקדייל, משרד המשפטים ונציבות שוויון זכויות אנשים עם מוגבלות
** מתוך סקר שנערך במסגרת "מדרגות הזכוכית" – דוח לקידום מעמדן של נשים עם מוגבלות בישראל, ארגון בזכות בשיתוף ארגונים לקידום זכויות אנשים עם מוגבלות, מרץ 2020
***Martin, Sandra L., Ray, Neepa, Sotres-Alvarez, Daniela, Kupper, Lawrence L., Moracco, Kathryn E., Dickens, Pamela A., Scandlin, Donna, Gizlice, Ziya. (2006) "Physical and Sexual Assault of Women With Disabilities". Violence Against Women 2006; 12; 823.
"אני זוכרת שהייתי הולכת ברחוב כבן אדם, בהתחלה, שחווה את עצמו כאשה, מישהי עם חצאית קצרה, אז היו כל מיני הערות, הקטע הזה של וויי את יודעת שאת האשה הכי יפה על כסא גלגלים, ואני לא יודעת אם להגיד תודה... אין ציפייה שאשה עם מוגבלות תהיה נשית או מינית..." (אורנה, עם מוגבלות פיזית. מתוך מדרגות הזכוכית – דוח לקידום מעמדן של נשים עם מוגבלות, 2020)
חירות, עצמאות, שוויון, צדק, כבוד- לנשים עם מוגבלות מגיעות זכויות אדם בסיסיות, בכל תחומי החיים, בדיוק כמו לנשים ללא מוגבלות. זכותן הבסיסית לחופש מחשבה ועצמאות בקבלת החלטות, גם כשזה נוגע לנושאים שנחשבים לטאבו בחברה: גוף, מיניות ובחירות מיניות.
בסדרת הוובינרים הקרובה נדבר על מיניות ומגדר של נשים עם מוגבלות בישראל: נתייחס לתפיסת המיניות של נשים עם מוגבלות במעגלי החיים, נציע אפשרויות וכלים לשיח משותף בנושא, זיהוי ואיתור דפוסים של התנהגות מינית וכלים לזיהוי פגיעות מיניות.
החלק השלישי בסדרה יוקדש לשיח פתוח בנושאי מיניות ומגדר בשיתוף נשים עם מוגבלות בקהילה.
חלק א' :
נשים בקהילה : עצמאות ביומיום ובבחירות מיניות
יום ב', 11.3.24, 20:00-21:30 מפגש זום LIVE
בחלק זה נדבר על :
אנשים עם מוגבלות - משיח של פטרנליזם לשיח של זכויות
השיח הנוכחי על מיניות, מגדר וזוגיות של נשים עם מוגבלויות
חיים עצמאיים בקהילה : מיניות נשים עם מוגבלות במעגלי החיים – ארגון צ'יימס ישראל
אתגרים ואפשרויות בניהול שיח על מיניות בריאה ומוגנות עם נשים עם מוגבלות
בהשתתפות :
שרונה אליהו חי
עו"ד, המחלקה המשפטית ארגון בזכות
שיר-לי טרוסיל פרנקל
סמנכ"ל מקצועית צ'יימס ישראל
ספיר בן דיין
עו"ס, הנחיית קבוצות, סדנאות מיניות בריאה והדרכת כלות, צ'יימס ישראל
וובינרים נוספים בסדרה :
חלק ב': זיהוי ומתן מענה
בנושא פגיעות מיניות
בשיתוף ארגון בזכות ומסל"ן נגב
(מרכז סיוע לנפגעי ונפגעות תקיפה מינית)
יום ב', 1.4.24, 20:00-21:30, מפגש זום LIVE
חלק ג': איך זה להיות אישה בשבילי: פאנל מומחים בשיתוף נשים עם מוגבלות
בשיתוף ארגון בזכות, צ'יימס ישראל ומסל"ן נגב
יום ב', 15.4.24, 14:00-15:30, מפגש זום LIVE
חלק א' :
נשים בקהילה : עצמאות ביומיום ובבחירות מיניות
יום ב', 11.3.24, 20:00-21:30 מפגש זום LIVE
מי אנחנו?
ארגון בזכות: מעל 30 שנה שבזכות פועלים לקידום זכויותיהם של אנשים עם מוגבלויות בישראל.
החזון שלנו הוא קידום זכויותיהם של אנשים עם כל סוגי המוגבלויות בכל תחומי החיים תוך הבטחת שוויון, כבוד ושילוב מלא של אנשים עם מוגבלות בחברה הישראלית. אנו מקדמים זאת באמצעות כלים משפטיים, קהילתיים וציבוריים: ניהלנו עשרות מהלכי מדיניות וחקיקה, הגשנו מאות עתירות, הענקנו ליווי, סיוע משפטי ומתן מידע לפונים עם מוגבלות ובני משפחותיהם, קיימנו וובינרים וסדנאות וניהלנו עשרות קמפיינים במדיה ובתקשורת.
צ'יימס ישראל: עמותת צ'יימס ישראל פועלת מזה 33 שנים למען שיפור איכות חייהם של אנשים עם מוגבלות, באמצעות פיתוח תכניות ושירותים מקצועיים ומתקדמים, לפעוטות, ילדים ובוגרים במסגרות השונות שלה.
צ'יימס ישראל מפעילה כיום כ-25 מסגרות ותוכניות ליותר מ-1,200 אנשים ובני משפחותיהם. בין מסגרות ושירותי העמותה ניתן למצוא מעונות יום שיקומיים לפעוטות, מועדוניות בבתי הספר לחינוך מיוחד, מרכזי רצף שירותי תעסוקה, ועוד. חזון העמותה הוא להוביל בפיתוח תכניות עבור אנשים עם מוגבלויות, תוך מתן שירות מותאם למטופל, ברמה המקצועית הגבוהה ביותר בתחום ובשיטות עבודה מתקדמות ולסייע למקבלי השירותים לממש את הפוטנציאל שלהם
ולהיות שותפים פעילים בחברה הישראלית.
מסל"ן (מרכז סיוע לנפגעי ונפגעות תקיפה מינית) נגב: מסל"ן - מרכז הסיוע לנפגעות ולנפגעי תקיפה מינית ואלימות, נגב - היא אחד מתשעה מרכזי סיוע הפועלים ברחבי הארץ. תחום פעילותה הוא כל אזור הנגב, מקריית גת ועד אילת. מאז הקמתה בשנת 1988 העמותה מסייעת לנפגעות, לנפגעים ולבני משפחותיהם, מלווה אותם ומשמשת עבורם בסיס לתמיכה מעשית ורגשית. לצד פעולות הסיוע העמותה מבקשת להתמודד עם שורש הבעיה ופועלת למען יצירת שינוי חברתי: שבירת קשר השתיקה, העלאת המודעות וצמצום משמעותי של האלימות והאלימות המינית, הנפוצות בכל רבדי החברה וזאת באמצעות המחלקה לסיוע ומתנדבות וליווי בהליך המשפטי והמחלקה לחינוך, מניעה והסברה.
נבנה באמצעות מערכת דפי הנחיתה של רב מסר